Begeleid werken

Wij geloven dat als ieder mens zoveel mogelijk mee kan doen in de maatschappij dit vele andere problemen oplost. Het hebben van een baan geeft een gevoel van eigenwaarde en het volgen van een opleiding maakt verdere ontwikkeling mogelijk. Werken geeft ritme aan de dag en het hebben van collega’s verrijkt de sociale omgeving. Een diploma en het verdienen van eigen geld geeft de mogelijkheid om onafhankelijker een eigen bestaan op te bouwen.

Lang niet voor iedereen gaat het vinden en hebben van een baan vanzelf. Mensen met een beperking of chronische ziekte ervaren een enorme afstand tot de arbeidsmarkt.

Bij Droginet bieden wij deze mensen kansen met een baan en een opleiding. Met behulp van persoonlijke jobcoaches bieden wij mentale en praktische hulp, zowel op het werk als in de thuissituatie.

Overal is over nagedacht: in onze logistieke omgeving hebben wij het werk voor gestructureerd en de leidinggevenden specifiek opgeleid voor het kunnen geven van de juiste aansturing.

Vaak wordt gedacht dat de subsidie die je als werkgever krijgt voor het in dienst nemen van mensen uit het zogenoemde doelgroepregister loont. “lekker goedkope arbeidskrachten”, krijgen we vaak te horen. Niets is minder waar. Wij zetten alles op alles om iedereen binnen ons bedrijf mee te laten draaien op zijn of haar niveau. Al die activiteiten kosten veel geld wat lang niet altijd wordt gesubsidieerd .We nemen het voortouw in het leggen van contacten met gemeente en provincie om het voor andere werkgevers meer overzichtelijk te maken.

Want wat regel je wel en wat niet? En waar moet je op voorbereid zijn als je ook je sociale hart wilt laten spreken. Welke hobbels en hindernissen kun je verwachten. Wil je als werkgever bij ons advies inwinnen, een rondleiding krijgen of kijken hoe we samen sterker kunnen worden? Dat kan.

Dit doen we zodat meer werkgevers zich openstellen voor het aannemen van werknemers met een beperking. Want wij kunnen het niet alleen, alleen met z’n allen kunnen we het met z’n allen doen.