Over ons

Vandaag werken we samen met 190 collega’s en zijn we 7 dagen per week geopend. Ooit begon het met de founder en een stelling in de schuur. Droginet is in minder dan 10 jaar tijd gegroeid van één naar een professioneel logistiek centrum
met meerdere eigen online drogisterijen. Een klassieke 
e-commerce story, elke keer weer prachtig om te lezen:

Historie van Droginet

Mischa Strijder zorgt voor een doorstart voor Drogisterij.net. Dit oudste drogisterijlabel online (sinds 1999) is een perfecte aanvulling op de labels die we al hebben, aldus Mischa. Door deze overname verhuist Drogisterij.net vanuit het zuidwesten in Nederland meer dan 300 kilometer verderop naar ons bedrijf in Oost-Groningen.
2022
Droginet wordt gekocht door Mischa Strijder uit Amersfoort. Webshop Ergomax verhuist haar voorraad naar Winschoten.
2021
Droginet koopt haar eigen pand aan de Industrieweg in Winschoten en verbouwt dit tot een groot logistiek centrum. Met 15.000 m2 is dit voorbereid op verdere groei. De verhuizing is een hele operatie voor ons bedrijf dat 7 dagen per week geopend is en inmiddels 170 medewerkers telt.
2019
Ook Webshops van Isostar en Gerlinea maken ook gebruik van de logistieke diensten van Droginet.
Het team groeit door naar 150 medewerkers.
2018
De merkenwebshops Modifast en Weight Care weten ons te vinden in de volle samenwerking. Droginet is voorraadhoudend en de verzender van de pakketten aan de consument. Deze webshops onderhouden de site en doen de marketing.

We noteren ons voor het eerst in de Twinkle top 100
2017
Droginet sponsort onder de vlag van KoopjesDrogisterij een compleet schaatsteam met daarin o.a. Diane Valkenburg, Linda de Vries en Jorien Voorhuis. Gemeente en Provincie zoeken steeds meer de samenwerking zodat we een interessante werkgever kunnen blijven voor onze mensen met de afstand tot de arbeidsmarkt.
2016
Er worden officiële afdelingen opgebouwd.
KoopjesDrogisterij gaat voor het eerst een serieuze sponsordeal aan met de schaatsers Jorien ter Mors en Irene Schouten.
2015
We zijn al met een team van 25 mensen. Droginet verhuist naar een groter pand in Oude Pekela. KoopjesDrogisterij groeit uit tot de grootste speler van de webshops onder de vlag van Droginet en krijgt een complete make over in huisstijl.
Partners die er mee stoppen verkopen hun webshop aan Droginet. Hierdoor is Droginet eigenaar van meerdere online drogisterijen met elk hun eigen focus of aanpak.
2013
KoopjesDrogisterij wordt in de markt gezet, een eigen webshop onder de vlag van Droginet. Dit is de webshop waar door ons ontdekt wordt wat wel of nog beter werkt. En ook dat online verkopen best wel een technisch vak is; met veel concurrentie. Echt wat anders dan het runnen van een winkel.
2012
De verhuizing naar een officieel bedrijfspand is een feit.
Door drukte hebben we snel extra handen nodig. In samenwerking met UWV komen de eerste mensen bij ons met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Het voelt direct goed, van beide kanten.

Het team is altijd inclusief en divers gebleven en doorgegroeid met een mengeling van reguliere werknemers en meer kwetsbare werknemers.
2011
Het Droginetverhaal is een klassiek verhaal: begonnen vanuit de schuur, daarna doorgegroeid naar de woonkamer en naar de fysiotherapiepraktijk van zijn vrouw, Brenda Warmels. Zij laat in 2010 haar eigen praktijk voor wat het is en helpt ook mee het bedrijf uit te bouwen.
2010
Founder Jos Mekkering heeft een eureka moment: “wat als ik ervoor zorg dat de drogist op de hoek ook online kan verkopen”. En zo ontstond Droginet. Een portaal met online mogelijkheden voor ondernemers. Wij verzorgen de website, inkoop, verzending en eventueel zelfs de marketing en klantenservice, de ondernemer onderhoudt de website, de prijsstelling en werft klanten.
2009