Dag van de bezorger: Droginet bedankt PostNL!

Een giftset voor je buurmeisje, een verjaardagscadeau voor je partner of een bosje bloemen als bedankje voor je oma. PostNL bezorgt het wel! Zonder de bezorgtoppers van PostNL ziet jouw dag of eigenlijk je leven er totaal anders uit. Bedenk eens alle keren dat je een pakket hebt besteld en laten bezorgen. Om een beeld te schetsen: stel dat je elke week een pakket bezorgd krijgt en je dus niet naar de winkel hoeft (ervan uitgaande dat je weet wat je wilt kopen) scheelt dat je al snel 52 x 15 minuten en dus 13 uren. In die 15 minuten berekenen we natuurlijk niet de reistijd en de tijd dat je staat te kletsen met je buurman, je oude schoolvriend(in) of je achternicht. Kun je nagaan hoeveel tijd het je in werkelijkheid scheelt. In een wereld waar we steeds meer online kopen is PostNL dus onmisbaar en dat weten we bij Droginet ook.

Al 13 jaar een waardevolle samenwerking

Voor Droginet is PostNL al sinds jaar en dag de partner voor het versturen van onze pakketten. Tegenwoordig versturen wij ongeveer 2000 pakketten per dag en dat is in de loop der tijd sterk veranderd. Op woensdag 9 maart 2022 bezochten onze collega’s Regina en Nicol de post- en pakketbezorgers op het depot in Kolham. Daar liepen ze een bezorgheld tegen het lijf die Droginet nog kende uit de tijd dat het in Oude Pekela gevestigd zat. Waar we ooit zelf nog de pakketten in een bus laadden en naar het PostNL depot brachten. Dan roepen ze cliché bij ons op de afdeling logistiek “dat waren nog eens tijden”. En of! Dat is nu wel anders. Nu wordt er doordeweeks twee keer en in het weekend één keer een vrachtwagen vol geladen met pakketten. We spraken niet alleen deze oude bekende, maar vroegen ook andere post- en pakketbezorgers het hemd van het lijf. Waarom rolt dit zo? Wat doet die scanner? Waarom komt daar een laserlamp uit? Hoe wordt het gesorteerd? En welke omgeving bezorg jij de post? Bezorg je ook bij BN’ers? Je hoort het al wel, het klinkt als een stukje onderzoek, maar het was slechts nieuwsgierigheid. Zo hoorden we dat Johan Derksen een hele aardige ‘kerel’ is en dat er een nieuw sorteercentrum is die werkt op robots voor kleine pakketten. Totaal gefascineerd door alle automatiseringen en slimme processen hebben Regina en Nicol genoten van de kijk in de keuken bij PostNL.

Bedankt bezorgers van PostNL!

Alleen daarvoor brachten we natuurlijk geen bezoek aan PostNL. We waren daar vooral om de post- en pakketbezorgers in PostNL in het zonnetje te zetten. Door regen, storm, wind en met de extreem warme temperaturen zijn zij het die onze pakketten aan onze klanten bezorgen. Daar zijn we trots op! Als bedankje gaven wij hun namens Droginet en KoopjesDrogisterij een pakket met diverse producten, iets lekkers, iets gezonds, iets nuttigs en iets om te snoepen tijdens hun aanstaande rit. Namens iedereen van Droginet: bedankt bezorghelden van PostNL!

 

Klik hier om de video van Regina en Nicol te bekijken tijdens de dag van de bezorger.